Naturens spiskammer

Hvilke nyttevekster kan du bruke i matlagingen? Kom til Holmen Senter og lær mer om naturens spiselige vekster.

Legg til i kalender
Når
17. juni kl. 11.00–16.00
Hvor

Det spirer og gror i naturen og det er nå de gode, ville vekstene spretter opp. Randi Sandvik Holmiere og Inger Walker er soppkontrollører og kjennere og brukere av vårens ville og spiselige vekster. Akkurat nå kan du blant annet finne løkurt, ramsløk, brennesle, skvallerkål, vinterkarse og små planter av karve. Men vet du hva de smaker, eller hva du kan bruke de til? Dette kan Randi og Inger svare på.

Randi og Inger kommer til Holmen Senter:

Lørdag 17. juni kl. 11-16


De deler ut smaksprøver, om de finner de mest aromatiske, gir en liten innføring i hvordan du kan gjenkjenne de ulike plantene, hvilken familie og slekt de tilhører og i hvilket habitat det er lettest å finne dem. Finner de giftige planter, lager de en egen avdeling med disse, hvor det vil bli mulighet for å se, men ikke røre.

De deler også noen oppskrifter og tips om gode bøker og nyttige nettsider.

Velkommen til en lærerik dag om nyttevekster!

Grønt blad med teksten Naturens spiskammer