Velkommen til bildeutstilling hos Ullkilden!

Velkommen til utstilling med billedkunstner , Janicke No Rasmussen Løke fra Asker!

Legg til i kalender
Når
5. april til 27. april
Hvor
hos Ullkilden

Utstillingen åpnger fredag 5. april kl 16.00 med velkomst og danseinnslag. Velkommen !

Billedkunstner Janicke No
billedkunstner Janicke No Rasmussen Løke

Billedkunstner Janicke No.

Utdrag fra pressemelding i forbindelse med min utstilling på galleri Sjøholmen «UTENFRA og INN - INNENFRA og UT».

Med et kongruent utrykk i samsvar og i balanse mellom tydelige ytre former for kommunikasjon, og det mer skjulte indre.

Under Covid krisen og etter påfølgende kreftsykdom, har Janicke No hatt en unik mulighet til å utvikle sitt kunstneriske utrykk. Hun har fått muligheten til å reflektere og fått en sterkere forståelse for hva kunsten betyr for henne som menneske, åndelig og hvordan uttrykke livet visuelt.

Med bakgrunn innen dans, coaching og vernepleie, og i tillegg billedkunst, står kommunikasjonens ulike uttrykk sterkt. Det fysiske i dansen, hennes visuelle behov for å uttrykke seg i bilder, og det verbale i samtaler med kunder og venner. Interessen for atferden og psyken i mellommenneskelige møter, undring og refleksjon er oftest tema.

En gjennomgående rød tråd i No’s liv og kunstnerskap er kommunikasjonen mellom det ytre og det indre. Førsteinntrykket er fargene, formen og bevegelsen, men som litt og litt avslører en indre kommunikasjon; noe åndelig og sjelelig.

For No handler livet om balanse, noe hun erfarte tidlig både fra dansen, men også ved å ha vært alvorlig syk som 19 åring. En beskjed om at livet skulle ende i rullestol da karrieren på balletthøyskolen akkurat skulle starte, gjorde noe med henne. Det endret livstilen hennes og hun skjønte viktigheten med å lytte til kroppen i sin helhet, å balansere kosthold, trening, det mentale, og ikke minst å følge drømmen om et kunstnerisk liv. Det stod mellom billedkunstutdanning og danseutdanning, men valget ble gjort på bakgrunn av at muligheten for å ikke kunne danse, ei heller stå på bena ble en trussel, ble det til at valget falt på dansen i første omgang. Så ble det kunstutdanning og en kombinasjon av disse to uttrykkene etter noen år. Takknemligheten over at det ikke ble rullestol uttrykkes i hele hennes livsglade farger, og No danser ennå, men da oftest foran maleriene.

Farger og former er en intuitiv kompetanse hos kunstneren, og tittelen «UTENFRA og INN - INNENFRA og UT», er basert på ideen om hvordan man ser seg selv gjennom andre og andre gjennom seg selv. Verkene i utstillingen beveger seg frem og tilbake mellom det objektive, ekstroverte, og det subjektive introverte.

«Når jeg maler får jeg en relasjon med maleriet, fargene og formene som trer frem i dialog og relasjon med meg, litt på lik linje med det å møte et menneske. Noen ganger trer bildet frem umiddelbart, andre ganger kan det være flere «samtaler» og ulike metoder for å nå frem til kjernen, essensen, uttrykket og kilden i meg, relasjoner og uttrykket i maleriet.» sier No.

Hun er interessert i alle former for kommunikasjon, hvordan man kan forstå hverandre også gjennom noe som ikke uttrykker seg med ord, men med andre redskap.

«Jeg passer hele tiden på å tørre, og å holde meg unna det konforme, det statiske. Jeg møter min kreativitet i øyeblikket. Jeg er dynamisk, energisk og levende.» sier hun.

Med «UTENFRA og INN - INNENFRA og UT» søker hun dynamikken, energien og livsgleden. De som ser maleriene skal få mulighet til å føle dette og tolke det utenfra og inn på sin måte.

Facebook

https://www.facebook.com/janicke.loke

Instagram

https://www.instagram.com/art_by_janicke_no/