Antrekk til ungdomsskolen

Ungdomsgjeng med jenter

Tiden på barneskolen er forbi og ungdomsskolen står for tur. Få tipsene til antrekket fra topp til tå, uten at det nødvendigvis går så hardt utover lommeboken.

Denim

Ingenting føles bedre enn å starte et nytt kapittel med en oppgradert garderobe. En sikker og trofast vinner til hverdagsantrekket er denim, eller dongeri, som det heter på godt norsk.

De siste årene har "skinny jeans" vært populært blant både gutter og jenter, men nå ser det ut til at vi også kan ønske de litt løsere buksene velkommen.

I år ser vi at butikkene har et bredt utvalg blant buksemodellene – enten man ønsker en bukse som er stram, løs eller noe midt i mellom. Dette gjør det enklere å finne en bukse som både ser fin ut og sitter som den skal.

Hva med å prøve en rett variant av slengbuksen, eller kanskje er "girlfriend-jeansen" et bedre alternativ?

Bonustips! Hvis du vil at jeansen skal ha et langt og godt liv: Husk alltid å vrenge plagget før du putter det i vaskemaskinen og putt det aldri i tørketrommelen. Husk også at bukser med stretch ikke liker skyllemiddel.

Utsnitt av to jenter i jeans som sitter med mobilen
Utsnitt av to jenter i jeans som sitter med mobilen
Næbilde av to føtter med hvite sneakers i kryss
Stabel med gensere i grå, oransje og grønt

Sneakers

Samtidig som skolen starter har temperaturen en tendens til å synke. Da kan man enkelt bytte sandalene ut med et par sneakers. Sneakers har nok aldri vært så populært som det er i dag, og i år ser vi at chunky sneakers er ekstra populært. Disse har tykkere såle enn de flate sneakersene, men fungerer like godt til hverdagsantrekket. Ja, til og med til kjole og skjørt.

Selv om man får sneakers i alle regnbuens farger, er det lite som slår hvite sneakers. Problemet er bare at hvite sneakers kun er fine hvis de faktisk er hvite. Kjøper du et par hvite sko, er det viktig å impregnere dem før bruk, og med jevne mellomrom. Dette gjelder uansett om det er skinn- eller stoffsko.

Selv om man bruker impregneringsspray, vil skoene etter hvert ha behov for en rengjøring. Generelt sett anbefaler vi ikke å vaske sko i vaskemaskinen. De slites, kan krympe og limet i sømmene kan løsne fortere. Det er med andre ord mye smartere å vaske skoene for hånd.

Slik holder du sneakersene hvite

Start med å børste bort overflødig skitt og fjern lissene. Du kan vaskene lissene i en vaskepose i vaskemaskinen, men skitne lisser er svært vanskelig å få rene, så for best mulig resultat bør du rett og slett bytte dem ut.

Til både tøysko og skinnsko finnes det sprayer og produkter som kan benyttes. Ta en tur innom en skobutikk på senteret for å høre hvilke produkter vi anbefaler. Vi kan også tipse om et gammelt kjerringråd som tar utgangspunkt i samme produkter som vi selv bruker hver morgen og kveld – nemlig tannbørste og tannkrem.

Det kan bli litt søl, så legg gjerne et mørkt håndkle på arbeidsområdet ditt før du starter. Fukt skoen med en våt klut og vask de letteste overflatene. Når du har gjort det, påfører du tannkrem på tannbørsten og "pusser" skoene.

Tannbørsten gjør at du kommer til i kriker og kroker, og får kommet til bunns i de vanskeligste flekkene. Vask over med rent vann før du lar skoene tørke. Ta på lissene så har du plutselig et par hvite, "nye" sneakers som står klar til skolestart.

Mønster og print

Klær har mye å si for humøret. Selvsagt i den forstand at man skal føle seg fin og komfortabel, men også fordi farger og mønster gjør noe med oss. Det er ikke alltid en grå t-skjorte gjør jobben. Denne sesongen er det fritt frem for å velge plagg med mønster, print og sterke farger.

Lag på lag

Når dagene blir kaldere er det ett plagg vi i Norge er avhengig av: Den gode og myke strikkegenseren. Likevel kan det bli veldig varmt med strikk i solsteiken, selv i de tidlige høstdagene. For å unngå å bli for varm eller for kald, er vårt hemmelige triks å kle seg lagvis. En varm strikkegenser kan være erstatning for jakke, gitt at man har flere lag.