Miljø og samfunnsansvar

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.

Å være Miljøfyrtårn innebærer systematisk arbeid med miljøtiltak i hverdagen. Virksomhetene oppfyller krav og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø.

Miljøfyrtårn har tilpassede krav for ulike bransjer og sertifikatet tildeles etter en uavhengig vurdering. Det leveres årlige miljørapporter og hvert tredje år blir virksomheten re sertifisert.

Sertifikatet er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp. Vi kaller det å ta miljøansvar i praksis!

Holmen Senter ble Miljøfyrtårnsertifisert første gang i 2009.

Butikker på Holmen Senter som tilfredsstiller kravene knyttet til Miljøfyrtårn: Vinmonopolet, Princess, Meny, Godt Brød, Askersykkel Senter, Krogh Optikk, Elite Foto, Cubus og Pizzabakeren

ECO 1 - Fornybar diesel er bedre for miljøet

Norges første stasjon med fornybar diesel finner du på Holmen Senter i Asker. Fornybar diesel er eksklusivt laget av fornybare råvarer. Det er langt bedre for miljøet og motoren på bilen går renere. Målet er at det for brukeren ikke skal bli dyrere enn å tanke med vanlig fossil diesel.

Den selvbetjente stasjonen er tilgjengelig 24/7, på parkeringsplassen mellom Maxbo og Det Gule Huset i Holmen Senter Holmengata.

Holmen Senter støtter den lokale idretten

Var det ikke for lokale krefter, ildsjeler så vel som talenter, ville idretten være fattig. For de minste barna står leken i sentrum.

Holmen Senter sponser barne- og breddeidretten og er stolt sponsor av:

  • Holmen IF: Fotball og langrenn
  • Holmen Tennis
  • Holmen Hockey
  • Asker Seilforening
  • Asker Svømmeklubb
  • KGB dans & ballett