Kom i orden før jul!

Har du mye i skap og skuffer du gjerne skulle gjort noe med? 14. – 18. november gjør vi det veldig enkelt for deg!

Tirsdag til og med lørdag 14. – 18. november kan du ta med deg mange av tingene du har hjemme for å bytte ut, fikse eller levere inn. Du får orden i sakene dine, ting blir som nye, du kan glede en annen og du bidrar positivt til gjenbruk.

Er det noen som kjenner seg igjen i at man har en del ting man ikke bruker lenger, at favorittkniven er blitt irriterende sløv, at det er trangt å komme frem til julepynten, at vinterdynen ikke varmer slik den gjorde før og at gamle malingsspann stjeler plass i garasjen. Er det ikke også slik at man skal bytte batterier en gang før jul? Dessuten går vi jo inn i en periode med ekstra omtanke – det å gi er den største gleden.

Alt dette kan du gjøre over 5 dager

Kjeler og stekepanner

- Ta med den gamle stekepannen eller kjelen til Jernia og la den gå til gjenvinning. Det gir deg -20% rabatt om du trenger en ny.

Kniver og sakser

- Kniver og sakser blir som nye om du tar de med til Jernia for oppsliping.

Dundyner

- Ta med den gamle dundynen og lever til resirkulering hos Princess. Duna gjenbrukes i nye varer.

Gamle briller

- Har du gamle lesebriller som kan leveres til Krogh Optikk. Gjennom et nært samarbeid med Frelsesarmeen så vil dine gamle briller kunne glede en annen.

Porselen, keramikk, drikkeglass

- Ta med den gammelt porselen, keramikk og drikkeglass til Jernia og la det gå til gjenvinning. Det gir deg -20% rabatt om du trenger en ny.

Utstyr til kjæledyr

Hos Pets Holmen Zoo får du -20% på Non-stop varer ved innlevering av gammelt utstyr

Gull

- Har du gamle gullsmykker du ikke bruker, så er det et veldig godt tidspunkt å ta de med i innbytte til et nytt smykke. Gullsmykket har mye du kan velge i.

Hår

- Visste du at mange trenger parykk? Har du 25 cm friskt hår å donere, så spanderer vi hårklippen tirsdag til lørdag.

Mobil, nettbrett, pc, mac

- Ligger mobilen, nettbrettet, pc eller mac’n din hjemme uten at du får liv i den. Ta den med til Telestore i 1. etasje for en service og reparasjon. Da slipper du å kjøpe helt ny.

Røykvarsler

- Røykvarslerdagen er 1. desember. Da skal du bytte alle batterier i røykvarslerne hjemme. Gjør det gjerne denne uken, og returner alle batteriene i vår returstasjon i 1. etasje.

Lyspærer, lysstoffrør og småeletronikk

- I returstasjonen kan du også levere gamle lyspærer og lysstoffrør, samt gamle mobiltelefoner eller annen småelektronikk som er ødelagt.

Malingsrester

- De gamle malingsspannene med litt maling igjen som gjør at du ikke kan kaste dem i restavfallet, kan du ta med til en egen kasse hos oss i 1. etasje

Bytte jakke

- Kunne du rett og slett tenke deg å bytte ut en helt fin jakke med en annen, bare fordi du er lei den du har. Det kan du gjøre på tirsdag. Ta med deg en hel og ren jakke i 2. etasje og bytt den ut med en av de andre du finner der.

Sykkel

- Er du ferdig med sykkelsesongen for i år? Ta med deg sykkelen på sykkelservice hos Anton Sport, så varer den mye lenger

Gamle medisiner

- Visste du at gamle medisiner og kremer ikke skal kastes i toalettet eller i søpla. Ta dem med til Apotek 1 for en riktig sanering.

Analogt kamera

- Har du et analogt kamera som du en gang var veldig glad i, men som nå bare ligger der. Ta det med til Elite Foto, og kanskje kan de få liv i det igjen.

Omtrekking av møbler

- Leon i Leon Båtkalesjer design og søm er veldig dyktig på å trekke om alle typer møbler. Har du en gammel stol eller sofa, så kan den bli som ny med litt kjærlig behandling og i et nytt stoff. Du kan gjerne ta med eget stoff. Nå får du halv pris på arbeidene for å trekke om.

Hjelpemidler

- Sitter du med hjelpemidler fra en pårørende som du ikke vet hvor du skal levere tilbake? Tirsdag til lørdag kan du ta disse med og levere til Holmen innbyggertorg i 4. etasje.

Panteflasker til en god sak

- Har du mange panteflasker liggende i boden. Ta de veldig gjerne med til vår gule pantekontainer i 1. etasje. All panten går da til Kreftforeningen.

Bøker

- Er du en av de som gjerne gir bort en ny bok etter at du har lest den. Gi den gjerne til Holmen Senterbibliotek slik at mange kan få glede av å lese den. Biblioteket ligger i 4. etasje og har åpent hverdager kl 11-16 og lørdager 11-14.

Brukte klær

- Har du eller barna vokst ut av noen klær eller du ser du har noe du ikke kommer til å bruke mer? La det komme noen andre til gode. Du kan levere enten hos H&M eller i Fretex-kontainer ute på parkeringsplassen i Holmen Senter Holmengata.

Ødelagte klær

- Har du hull i et av klærne dine som du er veldig glad i. Ta det med og delta på reperasjonskurs på torsdagen.