Fem flotte frisyrer til nyttårsaften

Pyntet jentegjeng som tar selfie på en taktopp
Kvinne med midtskill ser mot kamera, grå bakgrunn. Foto til artikkel om frisyrer til nyttårsaften.
Pleier du å ha midtskill? Gå for en sideskill på årets siste dag, da vel!

La sveisen skinne idet du går inn i det nye året. Bli inspirert blant disse fem frisyrene som passer både deg med kort og langt hår.

Nyttårsaften er for mange en av årets store begivenheter. Enten du skal feire i rolige omgivelser med noen få eller er invitert til en storslått fest med en hel gjeng, er dette gjerne dagen for å gjøre litt ekstra ut av alt, fra mat og drikke til hår og sminke.

Det kan være utfordrende nok å finne den rette kjolen og legge flott sminke. Likevel er det ofte håret de fleste av oss sliter mest med å få til. Håret er ofte også det siste vi fikser, og det hjelper ikke akkurat at stressnivået er høyt og det eneste du klarer å tenke på er at du egentlig burde ha vært ute av døra for fem minutter siden.

Heldigvis er det faktisk mulig å gjøre håret festfint på få minutter. Vi har funnet fram til fem flotte frisyrer som både er en nyttårsfeiring verdig og superenkle å få til.

1. Skill deg ut

I løpet av de siste årene er det mange som har lagt sideskillen til side og funnet tilbake til midtskillen igjen. Uavhengig av om du er en av dem eller en som har tviholdt på sideskillen, er nyttårsaften en fin anledning til å gjøre det motsatte av det du pleier.

Å legge hårskillen et annet sted enn du vanligvis har den er nemlig en enkel og rask måte å få en ny og pyntet look på.

Slik gjør du

Det er enklest å få et godt resultat hvis du begynner med vått, nyvasket hår.

Bruk en kam eller tuppen av en saks, eller noe annet skarpt for å dele håret på midten hvis du vil ha midtskill, og på en side hvis du vil ha sideskill. Pass på at skillen deles hele veien til bakhodet, så du ikke ender opp med en skill som skifter retning midt på hodet. Gre håret på hver side og bruk en hårføner for å ha kontroll på at håret legger seg der det skal når det tørker.

2. Hårpynt i lange baner

Butikkene bugner over av lekker hårpynt om dagen, og du kan velge og vrake i klyper, store perlespenner, hårklemmer med skinnende stener og små søte clips. Trenden har vart en god stund, men det ser ikke ut til at den vil forsvinne med det første, så her er det bare å boltre seg.

Slik gjør du

Start med å «preppe» håret ved å gå over med en spray som gjør håret enklere å håndtere. Sprayen skal ikke gjøre håret stivt, men gi det mer tekstur, slik at hårpynten ikke sklir ut i løpet av kvelden. En saltsvannspray kan for eksempel fungere godt her.

Plasser hårpynten der du måtte ønske.

Nærbilde av to spenner med fargerike diamanter i håret på en kvinne
Tips! Du kan gjerne slå deg løs med flere spenner etter hverandre for en enda festligere look.
Høy og stram hestehale sett bakfra
Modell med lav og rufsete hestehale, sett fra siden
Tips! For en ekstra glamorøs frisyre kan du bruke klips med løshår som enkelt festes på hestehalen.
Modell med bølger i håret
To jenter med små fletter i håret, rød bakgrunn. Foto til artikkel om frisyrer til nyttårsaften.

3. Glamorøs hestehale

Hvis du ikke allerede har gjort det, er tidspress på nyttårsaften en fin anledning til å finne tilbake til 90-tallets heteste hestehale. Den høye hestehalen gir ansiktet et løft og er i tillegg lekker og glamorøs.

Og det beste av alt: Den krever ikke hårvask og tar bare noen sekunder å lage.

En annen variant, men som er vel så glamorøs som den høye hestehalen, er den stramme, lave og skinnende hestehalen, som fremhever ansiktet og gir deg et sofistikert uttrykk.

Slik gjør du det

En forutsetning for glamorøse hestehaler – om de så er høye eller lave – er at babyhårene ikke ødelegger for det stramme uttrykket. Ta derfor litt hårgelé eller hårspray øverst i håret før du stryker det stramt bakover.

Frisyren blir komplett med en tynn hårstrikk.

4. Sov deg til bølgete Hollywood-hår

Myke, tilfeldige bølger i håret går aldri av moten. Har du en bølgetang eller en stor krølltang lager du bølgene enkelt med den, men det går også fint an å sove seg til denne sexy frisyren.

Slik gjør du det

Start med fuktig hår og gni litt hårolje i hendene som du fordeler i lengdene i håret. Del håret i en midtskill og lag en knute på hver side av skillen ved å surre håret rundt samme vei og feste det med en strikk.

La håret tørke sånn før du legger deg.

Neste morgen løsner du strikkene og lar håret falle ned. Unngå å gre håret, for da vil det bare blir brusete. Bruk en tekstur- eller saltvannspray i hele håret og klem bølgene oppover.

Avslutt med hårspray for å få bølgene til holde, og voilà – så er du klar for fest.

5. Babyfletter

En trend vi har sett stadig mer av det siste året er «babyfletter»: To små fletter i de fremste hårlengdene, på hver side av hodet.

Trenden kombineres med midtskill, slik at frisyren blir så symmetrisk som mulig.

Slik gjør du det

Del håret med en skill på midten. Flett håret nærmest ansiktet til rundt en centimeter tykke fletter på hver side.

Fest flettene med en tynn strikk, eller eventuelt med en hårnål inn i resten av håret.

Hvis du vil ha flere fletter, kan du gjenta prosessen med hår lenger inn på hodet, det viktigste da er å passe på at flettene ligger på samme sted på hver side.