17. mai-frokost – 5 ting som må stå på bordet

Jordbær og krem
Bløtkake med jordbær

På 17. mai er alt lov og det innebærer at du kan spise pavlova med masse jordbær til frokost. Her er fem tips til frokosten, (nasjonal)dagens viktigste måltid.

1. Jordbær i alle former

Jordbær er en klassiker på frokostbordet. Vårsesongen er i gang, og friske frukter som jordbær har vært etterlengtet. Særlig de norske.

Jordbærene kan spises for seg, dyppes i sjokolade, spises med fløte og melis, eller du kan vispe sammen en herlig pavlova. Ja, for som sagt – på denne dagen er det lov med kake til frokost.

Kake i rødt, hvitt og blått

Dekorer pavlovaen med jordbær og blåbær, så har du 17. mai-kake så det synger!

2. Fristende pålegg

Til frokosten sitter man gjerne i flere timer, og det er derfor ekstra viktig å ha deilig pålegg å fråtse i.

Skal du ha gjester, kan du spørre om hva de liker. Ellers kommer du langt med eggerøre, spekemat og rørte bær.

Blomster i en vase
Fire skiver, to med smørost og avokado og to med cherrytomater
Tre skiver med bruschetta på en brun tretallerken
Sjokoladekake pyntet med norgesflagg til 17. mai
Vimpler av norgesflagget henger over frokostbordet

3. Dekorer med friske blomster

På selve nasjonaldagen bør bordet dekoreres med blomster. Velg røde roser, hvite liljer eller en annen favoritt i riktige farger. Skal du på frokost hos noen andre, må du ikke glemme at blomster er den perfekte gave til verten.

4. God drikke

Start dagen med frisk juice, nytraktet kaffe eller annen god drikke du liker.

Sjekk om det er tilbud på drikke til maten

5. Norsk flagg

Det norske flagget hører bordet til. Når det kommer til 17. mai og flagg, er det uttrykket «more is more» som gjelder. Dekorer bordet med norske flagg. Hvis du ikke synes det var nok så finner du oppskrift på desserter i flaggets farger her.