Honning fra Holmen

honning
bikuber på taket
Jan Henrik fra drift tømmer kuben

I 2022 fikk vi bikuber på taket av Holmen Senter! Les mer om prosjektet vårt her :)

Våren 2022 fikk Jan Henrik, driftstekniker på Holmen senter, satt opp tre bikuber på taket. Det ble gjennomført flere kurs og en veileder var på plass for å hjelpe til for å få en fin start.

Siden da har han jobbet flittig med biene og kubene våre og nå er det klart for år to med salg av Honning fra Holmen!

I 2023 sådde vi også større områder på Holmen med blomstereng for biene våre og alt vi har av sommerbeplanting ute rundt senteret er bievennlig så de skal få sanket så mye som mulig tilbake til kuben.

Det artige med honning er at smaken preges av hva biene har sanket inn så lokal honning har alltid en egen smak preget av hva som er av blomster i sitt område.

Kom innom senteret tirsdag 14. og lørdag 18. november, da kan du både få smaksprøver og få kjøpt denne lokale honningen!


Kan det bli mer lokalprodusert enn dette? Kjøp et glass med hjem, dette er også en fin julegave!

Honning er en søt, tyktflytende væske som de fleste sosiale bier og humler fremstiller ved å omdanne blomstenes nektar. Nektaren suges opp i bienes honningmage, hvor dens rørsukker blir omdannet til enklere sukkerarter og vannet delvis fordamper på grunn av varmen i kuben.

Honning inneholder i tillegg til vann (18 prosent) i hovedsak mono- og disakkarider (se karbohydrater) av glukose og fruktose. Det finnes også spor av andre stoffer i små mengder, blant annet maursyre, som har konserverende virkning.

-Store Norske Leksikon